Discografie

Henk Robbemond - Als schapekop doe ik mijn plicht

Als schapekop doe ik mijn plicht

Als schapekop doe ik mijn plicht is ontstaan daar Henk zelf een rasechte schapekop is en dus een geboren en getogen Dordtenaar in hart en nieren. De prachtige binnenstad met o.a. zijn mooie havens wilde Henk graag aan de mensen laten zien middels een heerlijk meezing nummer. Met een knipoog naar het dialect is bewust gekozen voor de titel Als Schapekop doe ik mijn plicht (zonder N). Omdat de plaatselijke voetbalclub FC Dordrecht het dit seizoen bijzonder goed doet in de competitie is het bij uitstek ook een perfect stadion liedje! Dus…. Zingen maar schapekoppen!

Tekst & muziek origineel: Waylon van der Heijden, Frank Hermes (BME Songs B.V.)
Tekstbewerking: Henk Robbemond
Foto credits videoclip: René Kamps
Cover: DrukHelden.nl
Videoclip: Robert Vegt
Productie en mastering: M. van Gulik

Release datum: 07 mei 2024

Henk Robbemond - Jij geeft mijn leven opnieuw weer glans

Jij geeft mijn leven opnieuw weer glans

Na een korte onderbreking keert Henk Robbemond terug naar platenlabel Nationale Artiesten Parade waar zijn nieuwe single ‘Jij geeft mijn leven opnieuw weer glans’ verschijnt. Voor Henk betekent dit een verandering qua muziekstijl. Het is namelijk een Nederlandstalige bewerking op een Duitstalig lied die Henk kreeg aangeboden door radioman in hart en nieren Huub Arents. Henk heeft Huub leren kennen tijdens een radio-interview. Omdat Huub weg was van de stem van Henk schreef hij in 2022 voor hem het Kerstnummer ‘Het allermooiste geschenk’. Dat krijgt dus nu met deze heerlijk klinkende cover een verrassend vervolg.

Henk: ‘Op advies van Huub nam ik contact op met producer Hans Aalbers. Ik vertelde dat ik een tekst had gekregen waarvoor ik nog muziek nodig had. Hans begreep precies wat ik bedoelde en ging meteen aan de slag. Nadat ik de demo ontving herkende ik mezelf daar bijna niet eens in terug. Het is een waanzinnig mooie warme productie geworden. Ik moet eerlijk zeggen dat Hans een vakman eerste klas is. Als dit een succes gaat worden kan het maar zo zijn dat er nog meer van dat soort nummers volgen. Ik ben daarom ook heel erg benieuwd naar de reacties van mijn fans.’

‘Jij geeft mijn leven opnieuw weer glans’ uitgebracht door Nationale Artiesten Parade, is vanaf 28 juni 2023 via de bekende streamingdiensten te beluisteren. De prachtige clip is opgenomen door Joeri van den Kieboom (Breedbeeld.av).

Release datum: 28 juni 2023

Henk Robbemond - Het allermooiste geschenk

Het allermooiste geschenk

Henk Robbemond brengt Kerstsingle “Het allermooiste geschenk” uit! De uit Dordrecht afkomstige zanger Henk Robbemond wilde graag een keer een kerstsingle uitbrengen en benaderde daarvoor liedjesschrijver Huub Arents. Deze ging aan de slag en het resultaat is een uit het leven gegrepen lied getiteld “Het allermooiste geschenk”.

Ondanks dat Henk veel up- tempo nummers op zijn repertoire heeft staan is het lied voor hem op het lijf geschreven. Hij wist er zijn gevoel zo in te leggen dat er tijdens de opname van het lied menige tranen in de studio vloeiden. En dan is het goed…… zo moet Henk gedacht hebben.

Joris van Dijk van Sonic Solutions tekende voor de opname en wist er een prachtig arrangement van te maken. Het nummer is uitgebracht bij het platenlabel Marlique.
RTV Mediaproducties waar Henk al menige clip heeft opgenomen, wist er een prachtige clip bij te maken.

Henk is een graag geziene artiest. Niet alleen in Nederland, maar ook in België en Spanje waar hij gemiddeld twee keer per jaar in Benidorm optreedt. Op menig feest heeft hij in de loop der jaren zijn kunnen vertoond sinds zijn debuutsingle “Ik vraag u lieve heer”. Er zijn er inmiddels elf singles van hem verschenen. Zo schreef enkele jaren geleden Songfestivalwinnaar Duncan Laurence voor hem de single “Zonde van de tijd”. Naast zingen is Henk een fervent trompetspeler waar u de komende tijd ongetwijfeld meer van zult gaan horen.

“Het allermooiste geschenk” is te beluisteren op o.a. Spotify en is verkrijgbaar bij de bekende downloadkanalen. De clip staat ook op YouTube.

Release datum: 30 november 2022

Henk Robbemond - Heerlijk naar mijn zin

Heerlijk naar mijn zin

De uit Dordrecht afkomstige feestzanger Henk Robbemond brengt zijn nieuwe single “Heerlijk naar mijn zin” uit. De afgelopen jaren staat Henk bekend als de feestzanger bij uitstek! Op menig feestje heeft hij al zijn kunstje vertoond en is hij een graag geziene gast.

Zijn vorige single Gek van jou in samenwerking met zijn nieuwe label Double You Music smaakte naar meer en het resultaat mag er wezen. De single is opgenomen in de vertrouwde studio van Sonic Solutions van Joris van Dijk waar Henk al jaren een hechte band mee heeft. De tekst is geschreven door de bekende Utrechtse tekstschrijver Pascal De Vormer!

Dit is niet de enige single die Henk dit jaar nog uitbrengt, zo komt hij in overleg met zijn label ook nog met een remix 2022 versie van een eerder uitgebracht nummer en medio oktober komt hij met een echt WK lied waar een ieder op mee kan zingen.

De nieuwe clip en ook zijn toekomstige clips zijn van TCA Future Films waar Henk al jaren mee werkt. Het Clip team heeft als catchy bewust afgeweken van de verhaallijn van de nieuwe single om het eens anders te doen dan anders en zo ook om de kijker op een dwaalspoor te brengen, het resultaat mag er zijn een clip in mooie kleuren en onvoorspelbaar zoals men van Henk gewend is.

Release datum: 01 juli 2022

Henk Robbemond - Gek van jou

Gek van jou

Henk Robbemond is allang geen onbekende meer en heeft al op menig feestje gestaan. Dit jaar viert hij zijn jubileum en zit dan alweer 20 jaar in het vak. Tot nu toe heeft hij al negen singles uitgebracht en komt hij nu met zijn tiende single uit.

Na een aantal omzwervingen werkt Henk nu alweer enige tijd samen met Sonic Solutions. De afgelopen maanden heeft Henk met de mannen van Sonic een nieuw arrangement gemaakt van het nummer “Trots Op Jou” bekend van Wesly Bronkhorst. Met een geheel nieuwe tekst die Henk zelf samen met Pascal de Vormer heeft geschreven mag het eindresultaat er zijn.

“Gek Van Jou” is een echt feestnummer. Het nummer komt uit op het label van Double You Music NL en de plugging is in handen van Nel van Olm. De bijpassende Clip is gemaakt door de mannen van Future Films.

Release datum: 28 januari 2022

Henk Robbemond - Oranje is 1

Oranje is 1

Op 26 mei 2021 bracht Henk Robbemond een feestversie uit van de Doe Maar klassieker ‘1 nacht alleen’. Vanwege de enorme aantallen positieve reacties kreeg Henk het verzoek van DJ Rodrygo om samen de studio in te duiken om de nieuwe orkestband die door Sonic Solutions gemaakt was te gebruiken voor een Oranje versie.

De prachtige tekst van ‘Oranje is 1’ is geschreven door Femke Reuvers. Henk vond het een fantastisch plan. ‘Hier heeft het team van Knock Knock Music goed over nagedacht. Dat is dan ook precies de reden dat ik met hen een samenwerking ben aangegaan. In voetbaltermen spreek ik dan ook van GEEN WOORDEN MAAR DADEN!!!’, aldus Henk.

Release datum: 02 juni 2021

Henk Robbemond - 1 nacht alleen

1 nacht alleen

De eerste single van Henk Robbemond die bij Knock Knock Music wordt uitgebracht is een feestversie van de Doe Maar klassieker ‘1 nacht alleen’ uit 1983. Henk kreeg het nummer aangereikt door producer Joris van Dijk ( Sonic Solutions). Volgens Joris zou dit oorspronkelijke Nederpoplied perfect omgetoverd kunnen worden tot een echt Henk Robbemond nummer. Henk was gelijk enthousiast over het idee en noteerde de afspraak om het nummer in te zingen in z’n agenda.

‘De muziek van Doe Maar heb ik altijd al leuk gevonden. Na het ‘comeback’ concert dat deze band in 2016 organiseerde werd ik nog enthousiaster van hen. Ik moet eerlijk zeggen dat Joris er heel iets bijzonders van heeft gemaakt. Omdat ik in 2020 m’n vorige single ‘Zonde van de tijd’ ook bij hem had opgenomen weet hij precies welk sausje hij moet gebruiken. Ik ben daarnaast ook al druk bezig om de puntjes op de i te zetten voor m’n aanstaande album. Waarschijnlijk komt daar ook een duet op te staan met een zangeres. Daarover volgt spoedig mee informatie’, glundert Henk.

Er is goed nagedacht over het draaiboek m.b.t. de clipopname. In zijn eigen sportschool in Dordrecht werd clipproducent Wescur uitgenodigd om een gedeelte van het pand te voorzien van een greenwall. Het resultaat is echt bijzonder te noemen. Er is een complete band te zien waarin Henk de taak van elke muzikant op zich neemt. Volgens Henk is dat een keer wat anders dan filmen in een kroeg of op het strand.

Release datum: 26 mei 2021

Henk Robbemond - Zonde van de tijd

Zonde van de tijd

De in Dordrecht geboren en getogen Henk Robbemond (1968) is al vanaf zijn 12e jaar in de muziek actief als feest en volkszanger en trompettist. In 2017 debuteerde hij met de single ‘Ik Vraag U Lieve Heer’ en diverse singles volgden, waardoor Henk een graag geziene gast is op de podia’s.

Nu verrast Henk met een gloednieuwe single ‘Zonde Van De Tijd’ welke nota bene geschreven is door songfestivalwinnaar Duncan Laurence. Het liedje kwam tot stand tijdens een speciaal georganiseerd writerscamp. Voor de productie van het uiterst vrolijke en pakkende ‘Zonde Van De Tijd’ is Sonic Solutions verantwoordelijk.

In het dagelijks leven runt Henk samen met z’n vrouw een fitnesscentrum in Dordrecht, en daaromheen concentreert Henk zich volop op zijn zangcarrière. Met ‘Zonde Van De Tijd’ zou deze zomaar in een stroomversnelling terecht kunnen komen.

Release datum: 27 november 2020

Henk Robbemond - Alleen de lusten, maar geen lasten

Alleen de lusten, maar geen lasten

Anderhalf jaar geleden bracht Henk Robbemond zijn derde single ‘Weet je morgen mijn naam nog’ uit. Als bonustrack stond op het zilveren schijfje ‘Alleen de lusten maar geen lasten’. Dit nummer schreef Henk samen met Frank van Etten die eveneens de muziek produceerde. Het is wel een andere stijl dat we van de uit Dordrecht afkomstige zanger gewend zijn.

‘Volksmuziek met veel accordeonpartijen vind ik nog steeds het leukste om te doen, maar af en toe moet je ook iets anders proberen. Met name de radiostations gaven me destijds het advies om ‘Alleen de lusten maar geen lasten’ als single uit te brengen i.p.v. ‘Weet je morgen mijn naam nog’. Maar goed, ik was ongeduldig en heb toch gekozen om mijn eigen plan ten uitvoer te brengen’, onthult Henk.

Sinds januari 2019 werkt Henk samen met het befaamde platenlabel Rood-Hit-Blauw. In de vele gesprekken die hij voerde met Ronald Visch bleek ook dat Ronald wel potentie zag om ‘Alleen de lusten maar geen lasten’ opnieuw onder de aandacht te brengen.

De beelden van de clip zijn door Robert Vegt geschoten in Dordrecht. Henk is best trots op zijn woonplaats en wil iedereen een kleine indruk geven van deze waterrijke plaats in Zuid- Holland. ‘Om in Dordrecht te komen moet je door een tunnel of over een brug. Je ziet dan een aantal havens en veel schepen. Dat leek mij nou mooi om te delen met de rest van Nederland’, aldus Henk.

In 2020 staan er voor Henk wederom een paar leuke plannen klaar. In ieder geval verschijnt er een splinternieuwe single i.s.m. z’n vaste producer Frank Verkooyen.

Release datum: 11 december 2019

Henk Robbemond - Gelukkig

Gelukkig

Met een verfrissende Nederlandstalige bewerking van ‘Fernando’ kondigt Henk Robbemond de zomer van 2019 aan. Jarenlang maakte Henk deel uit van een blaaskapel. Omdat een combinatie van de ABBA klassiekers Chiquitita en Fernando het publiek altijd vrolijk stemde is hij na gaan denken of deze mix een opvolger kon worden van z’n vorige single ‘Apart gevoel 2.0″. In overleg met producer Frank Verkooyen in toch besloten om alleen voor ‘Fernando’ te gaan.

Henk gaf aan welke ingrediënten hij graag verwerkt wilde zien in de productie. ‘Voor de rest heb ik alles aan Frank overgelaten. Hij weet dat ik als feest- en volkszanger geniet van accordeongeluiden Dat instrument vormt dan ook de basis van m’n nieuwe single ‘Gelukkig’ waarvoor Femke Reuvers de tekst heeft geschreven. Het is de derde single die ik onder leiding van Frank heb opgenomen bij The Boom! Music studio in Breda. Zijn stijl van produceren past het beste bij mij’, meent de zanger uit Dordrecht die pas sinds twee jaar eigen singles op naam heeft staan. Achteraf gezien had ik dat veel eerder moeten doen. Ik merk nu dat de olievlek steeds groter wordt en wordt geboekt in alle provincies van Nederland én zelfs twee keer per jaar in Benidorm’, glundert Henk.

Release datum: 10 juli 2019

Henk Robbemond - Apart gevoel 2.0

Apart gevoel 2.0

“Het is weer een topproductie geworden”, zo liet Henk al weten nadat hij voor het eerst ‘Apart Gevoel 2.0’ te horen kreeg. Deze single, opgenomen in The Boom! Music studio onder leiding van Frank Verkooyen, is een feestelijke versie van de Corry Konings klassieker uit 1998.

Release datum: 24 oktober 2018

Henk Robbemond - Weet je morgen mijn naam nog?

Weet je morgen mijn naam nog?

Met veel trots nam de bijna 50 jarige Dordtse volkszanger Henk Robbemond zijn derde single “Weet je morgen mijn naam nog?” op. De melodie is samen met Roy Otters gemaakt. De tekst heeft Henk zelf wederom geschreven.

Ook de trompet solo’s, welke extra sfeer en vrolijkheid geven aan het nummer, heeft Henk zelf ingespeeld. Dit vrolijke nummer is echt een nummer die blijft hangen en heerlijk mee gezongen kan worden… He… Jij… weet je morgen mijn naam nog?

Release datum: 02 mei 2018

Henk Robbemond - Waarom, Waarom, Waarom

Waarom, Waarom, Waarom

De tweede single van de muzikale dordtse duizenpoot voelt als z’n eigen “kindje”. De muziek is geschreven door Frank van Etten. De tekst is autobiografisch en door Henk zelf geschreven. Ook de trompetstukken in het nummer heeft Henk zelf ingespeeld samen met Robby Stal. Deze mooie luisterballad heeft ook vele lijsten bestegen. Deze is helaas niet door gedrongen tot een nr 1 plek in tegenstelling tot zijn debuut single “Ik vraag u lieve Heer “.

Release datum: 26 oktober 2017

Henk Robbemond - Ik vraag u lieve Heer

Ik vraag u lieve Heer

De debuutsingle ‘Ik Vraag U Lieve Heer’ is geschreven door Carlo en Leo van Helemaal Hollands i.s.m. de producer van de single, Frank Verkooyen. De single heeft op diverse lokale zenderlijsten de nr 1 plek bezet gehad. Ook in de Verzoekparade van TV Oranje stond hij op nr 1. Een heerlijk nummer die zo lekker in je hoofd blijft zitten!

Release datum: 17 mei 2017