Discografie

Henk Robbemond - Alleen de lusten, maar geen lasten

Alleen de lusten, maar geen lasten

Anderhalf jaar geleden bracht Henk Robbemond zijn derde single ‘Weet je morgen mijn naam nog’ uit. Als bonustrack stond op het zilveren schijfje ‘Alleen de lusten maar geen lasten’. Dit nummer schreef Henk samen met Frank van Etten die eveneens de muziek produceerde. Het is wel een andere stijl dat we van de uit Dordrecht afkomstige zanger gewend zijn.

‘Volksmuziek met veel accordeonpartijen vind ik nog steeds het leukste om te doen, maar af en toe moet je ook iets anders proberen. Met name de radiostations gaven me destijds het advies om ‘Alleen de lusten maar geen lasten’ als single uit te brengen i.p.v. ‘Weet je morgen mijn naam nog’. Maar goed, ik was ongeduldig en heb toch gekozen om mijn eigen plan ten uitvoer te brengen’, onthult Henk.

Sinds januari 2019 werkt Henk samen met het befaamde platenlabel Rood-Hit-Blauw. In de vele gesprekken die hij voerde met Ronald Visch bleek ook dat Ronald wel potentie zag om ‘Alleen de lusten maar geen lasten’ opnieuw onder de aandacht te brengen.

De beelden van de clip zijn door Robert Vegt geschoten in Dordrecht. Henk is best trots op zijn woonplaats en wil iedereen een kleine indruk geven van deze waterrijke plaats in Zuid- Holland. ‘Om in Dordrecht te komen moet je door een tunnel of over een brug. Je ziet dan een aantal havens en veel schepen. Dat leek mij nou mooi om te delen met de rest van Nederland’, aldus Henk.

In 2020 staan er voor Henk wederom een paar leuke plannen klaar. In ieder geval verschijnt er een splinternieuwe single i.s.m. z’n vaste producer Frank Verkooyen.

Release datum: 11 december 2019

Henk Robbemond - Gelukkig

Gelukkig

Met een verfrissende Nederlandstalige bewerking van ‘Fernando’ kondigt Henk Robbemond de zomer van 2019 aan. Jarenlang maakte Henk deel uit van een blaaskapel. Omdat een combinatie van de ABBA klassiekers Chiquitita en Fernando het publiek altijd vrolijk stemde is hij na gaan denken of deze mix een opvolger kon worden van z’n vorige single ‘Apart gevoel 2.0″. In overleg met producer Frank Verkooyen in toch besloten om alleen voor ‘Fernando’ te gaan.

Henk gaf aan welke ingrediënten hij graag verwerkt wilde zien in de productie. ‘Voor de rest heb ik alles aan Frank overgelaten. Hij weet dat ik als feest- en volkszanger geniet van accordeongeluiden Dat instrument vormt dan ook de basis van m’n nieuwe single ‘Gelukkig’ waarvoor Femke Reuvers de tekst heeft geschreven. Het is de derde single die ik onder leiding van Frank heb opgenomen bij The Boom! Music studio in Breda. Zijn stijl van produceren past het beste bij mij’, meent de zanger uit Dordrecht die pas sinds twee jaar eigen singles op naam heeft staan. Achteraf gezien had ik dat veel eerder moeten doen. Ik merk nu dat de olievlek steeds groter wordt en wordt geboekt in alle provincies van Nederland én zelfs twee keer per jaar in Benidorm’, glundert Henk.

Release datum: 10 juli 2019

Henk Robbemond - Apart gevoel 2.0

Apart gevoel 2.0

“Het is weer een topproductie geworden”, zo liet Henk al weten nadat hij voor het eerst ‘Apart Gevoel 2.0’ te horen kreeg. Deze single, opgenomen in The Boom! Music studio onder leiding van Frank Verkooyen, is een feestelijke versie van de Corry Konings klassieker uit 1998.

Release datum: 24 oktober 2018

Henk Robbemond - Weet je morgen mijn naam nog?

Weet je morgen mijn naam nog?

Met veel trots nam de bijna 50 jarige Dordtse volkszanger Henk Robbemond zijn derde single “Weet je morgen mijn naam nog?” op. De melodie is samen met Roy Otters gemaakt. De tekst heeft Henk zelf wederom geschreven.

Ook de trompet solo’s, welke extra sfeer en vrolijkheid geven aan het nummer, heeft Henk zelf ingespeeld. Dit vrolijke nummer is echt een nummer die blijft hangen en heerlijk mee gezongen kan worden… He… Jij… weet je morgen mijn naam nog?

Release datum: 02 mei 2018

Henk Robbemond - Waarom, Waarom, Waarom

Waarom, Waarom, Waarom

De tweede single van de muzikale dordtse duizenpoot voelt als z’n eigen “kindje”. De muziek is geschreven door Frank van Etten. De tekst is autobiografisch en door Henk zelf geschreven. Ook de trompetstukken in het nummer heeft Henk zelf ingespeeld samen met Robby Stal. Deze mooie luisterballad heeft ook vele lijsten bestegen. Deze is helaas niet door gedrongen tot een nr 1 plek in tegenstelling tot zijn debuut single “Ik vraag u lieve Heer “.

Release datum: 26 oktober 2017

Henk Robbemond - Ik vraag u lieve Heer

Ik vraag u lieve Heer

De debuutsingle ‘Ik Vraag U Lieve Heer’ is geschreven door Carlo en Leo van Helemaal Hollands i.s.m. de producer van de single, Frank Verkooyen. De single heeft op diverse lokale zenderlijsten de nr 1 plek bezet gehad. Ook in de Verzoekparade van TV Oranje stond hij op nr 1. Een heerlijk nummer die zo lekker in je hoofd blijft zitten!

Release datum: 17 mei 2017